Pařížské kostky


SUROVINY:

Korpus:

440 g polohrubé mouky

220 g cukru moučka

110 ml oleje

220 ml mléka

2-3 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

3 celá vejce

Krém:

400 - 500 ml smetany ke šlehání (čím víc procent
tuku, tím lépe) - používám DeLuxe

2 tyčinky ledové kaštany (po 50 g)

Na posypání:

1 kokosová tyčinka Margot (100 g)

Postup:

Smetanu nalijeme do rendlíku, postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme. Musí se asi minutu vařit. Odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne - důležité, jinak nepůjde ušlehat
dotuha!
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
Z ledničky vyndáme smetanu svařenou s kaštany a elektrickým šlehačem (na nejvyšší obrátky) ušleháme hustý krém (trvá to asi pět minut). Tento krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Skladujeme v ledničce.

Před podáváním nakrájíme na kostky.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky