Pařížské kostky
SUROVINY:
Korpus:
440 g polohrubé mouky
220 g cukru moučka
110 ml oleje
220 ml mléka
2-3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
3 celá vejce
Krém:
400 - 500 ml smetany ke šlehání (čím víc procent
tuku, tím lépe) - používám DeLuxe
2 tyčinky ledové kaštany (po 50 g)
Na posypání:
1 kokosová tyčinka Margot (100 g)
Postup:
Smetanu nalijeme do rendlíku, postavíme na plotnu a zahříváme. Do teplé rozlámeme kaštany a za stálého míchání chvíli povaříme. Musí se asi minutu vařit. Odstavíme, necháme vychladnout, přelijeme do šlehací misky a dáme do ledničky do druhého dne - důležité, jinak nepůjde ušlehat
dotuha!
V míse smícháme všechny sypké suroviny. Přidáme všechno ostatní a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladké těsto. To nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Pečeme asi 20 minut při 180°C. Necháme vychladnout.
Z ledničky vyndáme smetanu svařenou s kaštany a elektrickým šlehačem (na nejvyšší obrátky) ušleháme hustý krém (trvá to asi pět minut). Tento krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý moučník a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. Skladujeme v ledničce.
Před podáváním nakrájíme na kostky.