Boloňská omáčka s těstovinami


Suroviny:

500 g těstovin

150 g čerstvých oloupaných rajčata

400 g mletého masa mix

100 g kořenové zeleniny (petržel, mrkev, celer)

50 g rajčatového protlaku

50 g cibule

5 stroužků česneku

Olivový olej

200 ml červeného vína (nemusí být)

1l hovězího nebo kuřecího vývaru

3 ks bobkového listu

5 kuliček černého pepře

5 kuliček nového koření

Černý pepř z mlýnku

Sýr na posypání (Grana Padano, Eidam Bluedino)

Bazalka na ozdobení

Postup:

V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm najemno nakrájenou kořenovou zeleninu. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli a přidáme ji k zelenině. Jako další přidáme na malé kostičky nakrájený česnek a orestujeme. Do plátýnka zabalíme divoké koření
 (bobkový list, nové koření a kuličky pepře), trochu zmáčkneme a zavážeme provázkem. Do orestované zeleniny přidáme mleté maso, důkladně promícháme a dál restujeme. Přidáme rajčatový protlak a na větší kousky nakrájená oloupaná rajčata. Podlijeme červeným vínem a přidáme připravené plátýnko s kořením.
Osolíme a vaříme asi 5-8 minut, aby se víno zredukovalo. Poté podlijeme vývarem. Za občasného míchání a podlévání vývarem, vaříme omáčku asi 2 hodiny. Po dokončení vyndáme plátýnko s kořením.

Špagety vaříme 7-8 minut v osolené vroucí vodě a poté scedíme přes sítko. Na rozehřátou pánev přendáme část omáčky a uvařených špaget. Dobře promícháme.

Potřebujeme: Plátýnko a provázek


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky