Domácí perník s čokoládou


Suroviny:

500 g hladké mouky

2 lžíce kakaa

250 g moučkového cukru

1 prášek do perníku

1 lžička jedlé sody

100 g másla

2 vejce, 2 lžíce medu

250 ml plnotučného mléka

250 ml podmáslí

Poleva:

100 g másla

100 g krupicového cukru

2 lžíce kakaa

3 lžíce plnotučného mléka

½ pudinkového prášku

Postup:

Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte rozehřáté máslo, vejce, med,
mléko a podmáslí. Vymíchejte hladké těsto, nalijte ho na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a v předehřáté troubě pečte při 180°C 30 min.
Zatímco perník chladne, připravte si čokoládovou polevu.V kastrůlku rozehřejte máslo, na malém plameni v něm dohladka rozmíchejte cukr, kakao a mléko s pudinkovým práškem. Hotovou polevou potřete vychladlý perník, zoubkovaným nožem vytvořte ozdobné vlnky a nechte v chladu ztuhnout.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky