Domácí perník s čokoládou
Suroviny:
500 g hladké mouky
2 lžíce kakaa
250 g moučkového cukru
1 prášek do perníku
1 lžička jedlé sody
100 g másla
2 vejce, 2 lžíce medu
250 ml plnotučného mléka
250 ml podmáslí
Poleva:
100 g másla
100 g krupicového cukru
2 lžíce kakaa
3 lžíce plnotučného mléka
½ pudinkového prášku
Postup:
Ve větší míse smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte rozehřáté máslo, vejce, med,
mléko a podmáslí. Vymíchejte hladké těsto, nalijte ho na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a v předehřáté troubě pečte při 180°C 30 min.
Zatímco perník chladne, připravte si čokoládovou polevu.V kastrůlku rozehřejte máslo, na malém plameni v něm dohladka rozmíchejte cukr, kakao a mléko s pudinkovým práškem. Hotovou polevou potřete vychladlý perník, zoubkovaným nožem vytvořte ozdobné vlnky a nechte v chladu ztuhnout.