Buchtičky se šodó


Suroviny:

Těsto:

350 g hladké mouky + na poprášení

špetka soli

100 g krupicového cukru

1 vejce

14 g droždí

170 ml mléka

100 g másla + na vymazání pekáče

Krém:

170 ml smetany ke šlehání

Na špičku nože vanilky

2 žloutky

30 g krupicového cukru, sůl

Na dokončení:

1 a ½ lžíce másla

1 lžíce rumu

3 lžíce krupicového cukru

Postup:

Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte cukr a
vejce, rozdrobte droždí a zalijte mlékem s rozpuštěným máslem. Zadělejte
vláčné těsto, které se nelepí ke stěnám nádoby. Povrch lehce poprašte moukou a
zakryté těsto nechte v teple kynout, až těsto zhruba zdvojnásobí svůj
objem.

Z vykynutého těsta utvořte váleček a
z něj odkrajujte stejně velké kousky. Tvořte z nich kuličky, každou
zvlášť potřete máslem (nebo v něm omočte), aby se neslepily, a skládejte
je do tukem vymazaného pekáče.

Pečte je při 160°C asi 20 min. Horké buchtičky
potřete směsí másla, rumu a cukru a podávejte s krémem.

Na krém smíchejte smetanu s vanilkou a
přiveďte ji téměř k varu. Nechte vychladnout a zašlehejte do ní žloutky
s cukrem. Přidejte špetku soli a vařte mírným varem a za stálého šlehání,
až krém zhoustne. Odstavte ho a za občasného promíchání nechte trochu
zchladnout.

© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky