Brambory pečené v troubě
SUROVINY:
Brambory
Olivový olej
Koření - drcený kmín, červenou papriku, koření na americké brambory - dle momentální chuti
pečicí papír
POSTUP:
Pokud mají brambory s použitelnou slupkou, tak je jen omyjte a nakrájejte buď na měsíčky nebo ten měsíček ještě prekrojte na půl, pokud jsou brambory větší.
V míse brambory pořádně promíchejte s olivovým olejem a kořením. Záleží na chuti
Ochucené brambory vyklopte na nepřilnavý plech.
Brambory přikryjte alobalem nebo poklopem (přiklopila jsem druhým plechem) a pečte nejdříve 25 minut na 200 stupňů, pak poklop sundejte, teplotu trochu snižte a pečte ještě 10 - 15 minut.
Brambory jsou hotové, když jsou měkké a na povrchu zlatavé. Vždy bude záležet na konkrétních bramborách.
Zdroj: varilamysicka.cz