Brambory pečené v troubě



SUROVINY:

Brambory

Olivový olej

Koření - drcený kmín, červenou papriku, koření na americké brambory - dle momentální chuti

pečicí papír

POSTUP:

Pokud mají brambory s použitelnou slupkou, tak je jen omyjte a nakrájejte buď na měsíčky nebo ten měsíček ještě prekrojte na půl, pokud jsou brambory větší.

V míse brambory pořádně promíchejte s olivovým olejem a kořením. Záleží na chuti

Ochucené brambory vyklopte na nepřilnavý plech.

Brambory přikryjte alobalem nebo poklopem (přiklopila jsem druhým plechem) a pečte nejdříve 25 minut na 200 stupňů, pak poklop sundejte, teplotu trochu snižte a pečte ještě 10 - 15 minut.

Brambory jsou hotové, když jsou měkké a na povrchu zlatavé. Vždy bude záležet na konkrétních bramborách.


Zdroj: varilamysicka.cz


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky