Domácí sekaná


Suroviny:

600g mletého masa

2 rohlíky

50g anglické slaniny

1 vejce

1,5 dcl smetany

1 dcl mléka

1 lžíce oleje

2 stroužky česneku

Špetka citronové kůry

Pepř, sůl

Postup:

Z rohlíků okrájíme kůrku, nakrájíme je na plátky, zalijeme smetanou s mlékem a necháme nasáknout. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme ho, opepříme, přilijeme část mléka se smetanou z rozmočených rohlíků a promícháme. Pak postupně vmícháme namočené rohlíky a vejce a znovu dobře promícháme. Na závěr přimícháme jemně nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu a citronovou kůru.

Z hmoty utvoříme namočenýma rukama dvě šišky, položíme je na pekáček potřený olejem, podlijeme trochou vody a pečeme za průběžného přelévání výpekem asi 40 minut při 170 °C.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.