Domácí sekaná

Suroviny:
600g mletého masa
2 rohlíky
50g anglické slaniny
1 vejce
1,5 dcl smetany
1 dcl mléka
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
Špetka citronové kůry
Pepř, sůl
Postup:
Z rohlíků okrájíme kůrku, nakrájíme je na plátky, zalijeme smetanou s mlékem a necháme nasáknout. Mleté maso vložíme do mísy, osolíme ho, opepříme, přilijeme část mléka se smetanou z rozmočených rohlíků a promícháme. Pak postupně vmícháme namočené rohlíky a vejce a znovu dobře promícháme. Na závěr přimícháme jemně nakrájený česnek, na kostičky nakrájenou slaninu a citronovou kůru.
Z hmoty utvoříme namočenýma rukama dvě šišky, položíme je na pekáček potřený olejem, podlijeme trochou vody a pečeme za průběžného přelévání výpekem asi 40 minut při 170 °C.