Frittata

SUROVINY NA 4 PORCE:
2 uvařené brambory
1 lžíce másla
12 plátků anglické slaniny
1 papriková klobása (nebo dle chuti)
12 cherry rajčátek
2 papriky
3 jarní cibulky
12 vajec
100 ml smetany 33%
60 g čedaru
sůl a pepř, uzená mletá paprika
POSTUP:
Oloupané a uvařené brambory nakrájíme na malé kostičky. Mezitím nakrájíme slaninu nadrobno a klobásu na plátky a obojí krátce orestujeme na másle v hluboké pánvi vhodné do trouby.
Přidáme na menší kousky nakrájené papriky, cibulku, cherry rajčátka a brambory. Vejce rozšleháme se smetanou a přilijeme do směsi. Osolíme, opepříme a posypeme uzenou paprikou, přidáme nastrouhaný čedar a krátce osmažíme v pánvi. Nakonec přesuneme na 10 minut zapéct do trouby na 200°C.