Hovězí žebra BBQ



SUROVINY NA MARINÁDU:

  • 6 stroužků česneku, drcených
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 4 lžíce dobrého kečupu
  • 4 lžíce medu
  • 2 chilli papričky, nasekané
  • 4 snítky tymiánu, odrhnuté lístky
  • 200 ml červeného vína
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • POSTUP:

    Den předem si ze žeber uvařím silný hovězí vývar. Žebra vařím do poloměkka až úplně do měkka.


    V míse prošlehám přísady na marinádu. Žebra v celku osolím a opepřím a naložím je do marinády. Nechám v chladu marinovat přes noc, ale nejlépe 2 dny.

    Troubu předehřeju na 180 °C. Žebra i s marinádou vložím do pekáče a peču hodinu.
    Vyjmu žebra z omáčky. V rendlíku na sádle opékám mouku, až zpění a zbělá. Jíškou zahustím omáčku z žeber a provařím na sporáku asi 10 minut. Podle potřeby rozřeím vodou. Žebra přeliju připravenou omáčkou. Ke konci pečení přidám do trouby nakrojený čerstvý chleba, se kterým máme žebra nejraději.

    Pozn. Místo kečupu někdy dávám i rajský protlak. Marináda je ale potom malinko sladší.

    © 2017 Tajemství máminy kuchyně
    Vytvořeno službou Webnode Cookies
    Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
    Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

    Pokročilá nastavení

    Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.