Hovězí žebra BBQ
SUROVINY NA MARINÁDU:
POSTUP:
Den předem si ze žeber uvařím silný hovězí vývar. Žebra vařím do poloměkka až úplně do měkka.
V míse prošlehám přísady na marinádu. Žebra v celku osolím a opepřím a naložím je do marinády. Nechám v chladu marinovat přes noc, ale nejlépe 2 dny.
Troubu předehřeju na 180 °C. Žebra i s marinádou vložím do pekáče a peču hodinu.
Vyjmu žebra z omáčky. V rendlíku na sádle opékám mouku, až zpění a zbělá. Jíškou zahustím omáčku z žeber a provařím na sporáku asi 10 minut. Podle potřeby rozřeím vodou. Žebra přeliju připravenou omáčkou. Ke konci pečení přidám do trouby nakrojený čerstvý chleba, se kterým máme žebra nejraději.
Pozn. Místo kečupu někdy dávám i rajský protlak. Marináda je ale potom malinko sladší.