Hranolky z trouby

SUROVINY:
1kg moučných syrových brambor nakrájených na baculaté hranolky
olej
sůl
příp. další dochucovadla - rozmarýn, česnek, paprika - dle chuti
POSTUP:
Troubu předehřejte na 200°C a dejte vařit hrnec s vodou. Jakmile začne voda vřít, osolte, přidejte hranolky a povařte zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené.
Hranolky sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, příp. dalšími dochucovadly.
Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi 15 minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte ještě dalších 10 minut. Pak troubu přepněte na gril a hranolky grilujte ještě 5 minut nebo až krásně zezlátnou.