Hranolky z trouby


SUROVINY:

1kg moučných syrových brambor nakrájených na baculaté hranolky

olej

sůl

příp. další dochucovadla - rozmarýn, česnek, paprika - dle chuti

POSTUP:

Troubu předehřejte na 200°C a dejte vařit hrnec s vodou. Jakmile začne voda vřít, osolte, přidejte hranolky a povařte zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené.

Hranolky sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, příp. dalšími dochucovadly.

Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi 15 minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte ještě dalších 10 minut. Pak troubu přepněte na gril a hranolky grilujte ještě 5 minut nebo až krásně zezlátnou.

© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky