Hranolky z trouby


SUROVINY:

1kg moučných syrových brambor nakrájených na baculaté hranolky

olej

sůl

příp. další dochucovadla - rozmarýn, česnek, paprika - dle chuti

POSTUP:

Troubu předehřejte na 200°C a dejte vařit hrnec s vodou. Jakmile začne voda vřít, osolte, přidejte hranolky a povařte zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené.

Hranolky sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, příp. dalšími dochucovadly.

Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi 15 minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte ještě dalších 10 minut. Pak troubu přepněte na gril a hranolky grilujte ještě 5 minut nebo až krásně zezlátnou.

© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.