Išlské koláčky

SUROVINY:
400g hladké mouky
40g kakaa
140g moučkového cukru
80g mletých vlašškých ořechů
2x na špičku nože mleté skořice
280g másla
Náplň:
2 lžíce rumu
3 žloutky
100g moučkového cukru
2 lžíce rybízové zavařeniny
150g opražených mletých lískových oříšků
2x na špičku nože vanilky
Čokoládová poleva:
100g čokolády na vaření
30g másla
Na ozdobu:
jádra vlašských ořechů a loupané mandle
POSTUP:
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 2 hodiny odležet v ledničce. Poté vyválímě (vždy jen z řásti těsta) asi 2mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru 4-4,5cm. Pečeme při 180°C asi 10 minut.
Druhý den slepujeme koláčky náplní, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme ořechy a mandlemi.
Náplň: v kastrůlku zahřejeme rum a rychle vmícháme všechny žloutky a přidáme k ostatním ingrediencím. Směs promícháme a necháme v lednici odležet.
Poleva: čokoládu s máslem zahřejeme nad vodní lázní a dobře promícháme.