Išlské koláčky


SUROVINY:

400g hladké mouky

40g kakaa

140g moučkového cukru

80g mletých vlašškých ořechů

2x na špičku nože mleté skořice

280g másla

Náplň:

 2 lžíce rumu

3 žloutky

100g moučkového cukru

2 lžíce rybízové zavařeniny

150g opražených mletých lískových oříšků

2x na špičku nože vanilky

Čokoládová poleva:

100g čokolády na vaření

30g másla

Na ozdobu:

jádra vlašských ořechů a loupané mandle

POSTUP:

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto a necháme alespoň 2 hodiny odležet v ledničce. Poté vyválímě (vždy jen z řásti těsta) asi 2mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru 4-4,5cm. Pečeme při 180°C asi 10 minut.

Druhý den slepujeme koláčky náplní, máčíme v čokoládové polevě a zdobíme ořechy a mandlemi.

Náplň: v kastrůlku zahřejeme rum a rychle vmícháme všechny žloutky a přidáme k ostatním ingrediencím. Směs promícháme a necháme v lednici odležet.

Poleva: čokoládu s máslem zahřejeme nad vodní lázní a dobře promícháme.

© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky