Kari rýže se zeleninou


Suroviny:

200g rýže

1 kus cukety

2 stonky řapíkatého celeru

1 mrkev

1 červená cibule

5 ks ředkviček

1 hrst cukrového hrášku

2 lžíce rostlinného oleje

1-2 lžičky kari

Sůl a pepř

Postup:

Rýži uvařte v osolené vodě doměkka. Cuketu podélně překrojte a nakrájejte na půlkolečka, řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky, červenou cibuli na klínky a mrkev na kolečka. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtiny, hrášek nechte vcelku. Jakmile je rýže hotová, rozpalte v širším hrnci olej a opékejte na něm zeleninu. Osolte a opepřete. Když začne zlátnout, přisypte kari a nechte ho minutku rozvonět. Nakonec přidejte rýži a důkladně ji promíchejte, aby se obarvila na žluto a rovnoměrně se v ní rozprostřela zelenina.

Tip:
Zeleninovou rýži obměňujte dle chuti i sezony - v létě do ní klidně přidejte hrst kukuřice nebo kousek lilku. Na podzim přidejte fenykl nebo kořenovou zeleninu.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky