Kari rýže se zeleninou
Suroviny:
200g rýže
1 kus cukety
2 stonky řapíkatého celeru
1 mrkev
1 červená cibule
5 ks ředkviček
1 hrst cukrového hrášku
2 lžíce rostlinného oleje
1-2 lžičky kari
Sůl a pepř
Postup:
Rýži uvařte v osolené vodě doměkka. Cuketu podélně překrojte a nakrájejte na půlkolečka, řapíkatý celer nakrájejte na tenké plátky, červenou cibuli na klínky a mrkev na kolečka. Ředkvičky nakrájejte na čtvrtiny, hrášek nechte vcelku. Jakmile je rýže hotová, rozpalte v širším hrnci olej a opékejte na něm zeleninu. Osolte a opepřete. Když začne zlátnout, přisypte kari a nechte ho minutku rozvonět. Nakonec přidejte rýži a důkladně ji promíchejte, aby se obarvila na žluto a rovnoměrně se v ní rozprostřela zelenina.
Tip:
Zeleninovou rýži obměňujte dle chuti i sezony - v létě do ní klidně přidejte hrst kukuřice nebo kousek lilku. Na podzim přidejte fenykl nebo kořenovou zeleninu.