Krémová bramboračka


Suroviny:

2 lžíce másla, 4 střední brambory

1 cibule, 2 mrkve, 2 petržele

¼ menší bulvy celeru

1,5 l vody nebo vývaru

1 stroužek česneku

Majoránka, sůl, petrželka

Postup:

V hrnci rozpusťte máslo a orestujte na něm na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu.
Osolte, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a restujte asi ještě 2 minuty, pak zalijte horkou vodou či vývarem a dosolte.

Brambory omyjte, oškrábejte a nakrájejte na kostičky. Přidejte do hrnce k zelenině a vařte 10 minut. Odeberte z hrnce 2 naběračky brambor a zeleniny s co nejmenším množstvím tekutiny.

Polévku v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem, vraťte zpět odebranou zeleninu a brambory, dosolte, posypte petrželkou a majoránkou a přidejte prolisovaný česnek. Chvilku počkejte, aby se česnek rozvoněl a podávejte.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.