Kuře pečené se zeleninou


SUROVINY:

Celé kuře (recept na cca  1,1 kg)
100 g anglické plátkové slaniny
4 velké mrkve
1 střední petržel
2 větší brambory
1 malá cuketa
5 neloupaných stroužků česneku
1 velká cibule
130 g másla
dvě větvičky rozmarýnu
mletý kmín
sůl 

POSTUP:

Nejdřív očistíme a nakrájíme zeleninu. Mrkev, petržel a brambory na kolečka, cuketu na kostky a cibuli na osminy. Všechno hodíme do pekáče a přidáme neloupané stroužky česneku, na kostičky nakrájenou slaninu a rozmarýn. Pak připravíme kuře. Kuře svážeme provázkem. Svázat kuře je důležité, protože se díky tomu peče rovnoměrně (doporučuju přečíst super článek o přípravě kuřete zde: Cuketka.cz). Pak si připravíme směs ze 70 g rozpuštěného másla, lžičky soli a půl lžičky mletého kmínu. Tím jsem kuře důkladně potřeme a položíme ho na zeleninu. Zbytek másla (60g) nakrájíme k zelenině. Tu ještě ochutíme dvěma špetkami soli a trochou mletého kmínu. Kuře  pak vložíme do trouby, vyhřáté na 220°C a pečeme  ho 1 hodinu a 15 minut. Každých dvacet minut jsem kuře potíráme výpekem. Posledních deset minut pečení přepneme troubu na funkci horký vzduch, aby se vytvořila kůrčička.


Zdroj:

https://www.mycookingdiary.cz/recept/kure-pecene-se-zeleninou/ 

© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.