Kuřecí na zelenině podle Jamieho Olivera

SUROVINY:
4 velká zralá rajčata
2 červené cibule
1 červená a 1 žlutá paprika
6 kousků kuřete - bez kůže a bez kostí
4 stroužky česneku
1/2 snítky čerstvého tymiánu
1 čajová lžička uzené papriky
2 polévkové lžíce oleje
2 polévkové lžíce balsamikového octa
POSTUP:
Troubu předehřeju na 180°C. Rajčata nakrájím na čtvrtky, cibuli oloupu a nakrájím na velké klínky, papriky nakrájím nahrubo. Vše dám do pekáče společně s kuřecími kousky. Neoloupaný česnek rozmáčknu nožem a také přidám do pekáče. Posypu tymiánem a uzenou paprikou. Přidám olej, balsamikový ocet, osolím a opepřím. Všechno dohromady pořádně promíchám, urovnám do pekáče a ujistím se, že maso není přikryté zeleninou.
Peču nepřiklopené, asi hodinu, dokud kuře nezezlátne a nepropeče se. Během pečení otáčím a podlévám vypečenou šťávou z pekáče.
Servíruji se salátem, rýží, ale je moc dobré také s čerstvým chlebem.
Česnek pečením ve slupce krásne zesládne, škoda ho vyhodit :-)