Kuřecí na zelenině podle Jamieho Olivera



SUROVINY:

4 velká zralá rajčata

2 červené cibule

1 červená a 1 žlutá paprika

6 kousků kuřete - bez kůže a bez kostí

4 stroužky česneku

1/2 snítky čerstvého tymiánu

1 čajová lžička uzené papriky

2 polévkové lžíce oleje

2 polévkové lžíce balsamikového octa

POSTUP:

Troubu předehřeju na 180°C. Rajčata nakrájím na čtvrtky, cibuli oloupu a nakrájím na velké klínky, papriky nakrájím nahrubo.  Vše dám do pekáče společně s kuřecími kousky. Neoloupaný česnek rozmáčknu nožem a také přidám do pekáče. Posypu tymiánem a uzenou paprikou. Přidám olej, balsamikový ocet, osolím a opepřím. Všechno dohromady pořádně promíchám, urovnám do pekáče a ujistím se, že maso není přikryté zeleninou.

Peču nepřiklopené, asi hodinu, dokud kuře nezezlátne a nepropeče se. Během pečení otáčím a podlévám vypečenou šťávou z pekáče.

Servíruji se salátem, rýží, ale je moc dobré také s čerstvým chlebem.

Česnek pečením ve slupce krásne zesládne, škoda ho vyhodit :-)

© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.