Kuřecí na zelenině podle Jamieho Olivera



SUROVINY:

4 velká zralá rajčata

2 červené cibule

1 červená a 1 žlutá paprika

6 kousků kuřete - bez kůže a bez kostí

4 stroužky česneku

1/2 snítky čerstvého tymiánu

1 čajová lžička uzené papriky

2 polévkové lžíce oleje

2 polévkové lžíce balsamikového octa

POSTUP:

Troubu předehřeju na 180°C. Rajčata nakrájím na čtvrtky, cibuli oloupu a nakrájím na velké klínky, papriky nakrájím nahrubo.  Vše dám do pekáče společně s kuřecími kousky. Neoloupaný česnek rozmáčknu nožem a také přidám do pekáče. Posypu tymiánem a uzenou paprikou. Přidám olej, balsamikový ocet, osolím a opepřím. Všechno dohromady pořádně promíchám, urovnám do pekáče a ujistím se, že maso není přikryté zeleninou.

Peču nepřiklopené, asi hodinu, dokud kuře nezezlátne a nepropeče se. Během pečení otáčím a podlévám vypečenou šťávou z pekáče.

Servíruji se salátem, rýží, ale je moc dobré také s čerstvým chlebem.

Česnek pečením ve slupce krásne zesládne, škoda ho vyhodit :-)

© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky