Kysané zelí do sklenic


SUROVINY:

Hlávkové zelí každý, kolik potřebuje na zimu

sůl

kmín

celý pepř

POSTUP:

Nakrouháme, popř. koupíme krouhané zelí, nasypeme je do vaničky, posolíme (na kilo zelí 3 dkg soli), posypeme kmínem a celým pepřem, necháme aspoň 3-4 hodiny pustit šťávu.

Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka. Dáme je na plechy, nejlépe k topení nebo někam do tepla. Víčka se vypoulí a zelí pracuje a stéká z nich voda.

Necháme tak asi 2-3 týdny, víčka by se měla vcucnout, ale pokud ne, nevadí. Zaneste zelí do sklepa a můžete konzumovat. Pokud si nejste jisti, otevřete jednu sklenici. Zelí by mělo být křupavé a moc dobré.

© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky