Lahodný kefírový koláč s jahodami



SUROVINY:

  • 1 hrnek špaldové mouky (možno použít i klasickou hladkou)
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek kefíru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 (nebo dle chuti klidně i více) hrnky jahod
  • vanilková esence nebo vanilkový cukr
  • máslo na vymazání formy
  • POSTUP:

    Vejce vyšleháme společně s cukrem ve větší míse. K nim pak přidáme zbytek ingrediencí kromě jahod a vymícháme do řídkého těsta.

    Koláčovou formu vymažeme máslem a poté do ní vylijeme těsto. Na vrch poklademe jahodami a dáme péct na 180 stupňů přibližně 50 minut.

    Hotový dort můžeme (ale nemusíme) dozdobit moučkovým cukrem.


    © 2017 Tajemství máminy kuchyně
    Vytvořeno službou Webnode Cookies
    Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky