Nebe v hubě


Suroviny:

NA TĚSTO:

500g hladké mouky

200g cukru

2 vejce

200g másla

2 lžíce tekutého medu

2 lžičky sody smíchané se 2 lžičkami mléka

NA OŘECHOVOU NÁPLŇ:

250-350g vlašských ořechů (můžou být i lískové), nasekaných nahrubo

80g krupicového cukru

120 g másla

3 lžíce medu

NA KRÉM

300ml mléka 100

1,5 lžíce hladké mouky

1,5 lžíce solamylu

100 g krupicového cukru

250 g másla

1 lžička vanilkového extraktu


NA DOKONČENÍ

150 ml tuzemáku

Postup:

Všechny ingredience na krém kromě másla a vanilky dejte do kastrůlku a přiveďte k varu. Promíchejte, odstavte a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi postupně vmíchejte máslo a vanilku a odložte krém do chladu.

Troubu předehřejte na 195/175°C. Všechny suroviny na těsto smíchejte a vypracujte těsto. To rozdělte na poloviny, rozválejte je na tenké pláty a rozložte na plechy vyložené pečícím papírem. Jednu placku ihned upečte; trvá to 10-15 minut. Pak vyjměte a nechte vychladnout.

Promíchejte suroviny na náplň, nasypte je na rozehřátou pánev a opečte dozlatova. Ještě teplou směs rozprostřete na druhou, neupečenou placku. (Směs nesmí vychladnout, jinak ztvrdne a nejde s ní pracovat.) Pečte 10-15 minut, nechte vychladnout.

Zcela vychladlou placku bez náplně lehce pokapejte rumem, nechte ho vsáknout a pak placku rovnoměrně potřete krémem a zakryjte druhým vychladlým plátem s ořechy. (S pláty upečeného těsta se manipuluje tím lépe, čím jsou chladnější. Před konečným sestavením moučníku je proto můžete dát vychladit do lednice.) Nechte odležet do druhého dne.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky