Nebe v hubě

Suroviny:
NA TĚSTO:
500g hladké mouky
200g cukru
2 vejce
200g másla
2 lžíce tekutého medu
2 lžičky sody smíchané se 2 lžičkami mléka
NA OŘECHOVOU NÁPLŇ:
250-350g vlašských ořechů (můžou být i lískové), nasekaných nahrubo
80g krupicového cukru
120 g másla
3 lžíce medu
NA KRÉM
300ml mléka 100
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce solamylu
100 g krupicového cukru
250 g másla
1 lžička vanilkového extraktu
NA DOKONČENÍ
150 ml tuzemáku
Postup:
Všechny ingredience na krém kromě másla a vanilky dejte do kastrůlku a přiveďte k varu. Promíchejte, odstavte a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi postupně vmíchejte máslo a vanilku a odložte krém do chladu.
Troubu předehřejte na 195/175°C. Všechny suroviny na těsto smíchejte a vypracujte těsto. To rozdělte na poloviny, rozválejte je na tenké pláty a rozložte na plechy vyložené pečícím papírem. Jednu placku ihned upečte; trvá to 10-15 minut. Pak vyjměte a nechte vychladnout.
Promíchejte suroviny na náplň, nasypte je na rozehřátou pánev a opečte dozlatova. Ještě teplou směs rozprostřete na druhou, neupečenou placku. (Směs nesmí vychladnout, jinak ztvrdne a nejde s ní pracovat.) Pečte 10-15 minut, nechte vychladnout.
Zcela vychladlou placku bez náplně lehce pokapejte rumem, nechte ho vsáknout a pak placku rovnoměrně potřete krémem a zakryjte druhým vychladlým plátem s ořechy. (S pláty upečeného těsta se manipuluje tím lépe, čím jsou chladnější. Před konečným sestavením moučníku je proto můžete dát vychladit do lednice.) Nechte odležet do druhého dne.