Opilý František


Suroviny:

Těsto:

220 g moučkového cukru

120 g polohrubé mouky

220 g másla

6 vajec

1 PL kakaa

 ½ prášku do pečiva

Nádivka:

200 g moučkového cukru

200 g mletých vlašských ořechů

100 ml rumu

Dále potřebujeme:

Rybízovou marmeládu

Čokoládovou polevu

Postup:

Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme změklé máslo, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předem vyhříté trouby na 180°C a pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Plát potřeme marmeládou a připravenou nádivkou. Nakonec polijeme čokoládovou polevou. Krájíme na malé kostičky.

Čokoládová poleva:

Na 100g čokolády na vaření přidáme: v zimě 100 g másla + 1PL kakaa, v létě 100g Omegy + 1 PL kakaa. Na toto množství, dělat polevu z dvojnásobné dávky.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky