Opilý František

Suroviny:
Těsto:
220 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
220 g másla
6 vajec
1 PL kakaa
½ prášku do pečiva
Nádivka:
200 g moučkového cukru
200 g mletých vlašských ořechů
100 ml rumu
Dále potřebujeme:
Rybízovou marmeládu
Čokoládovou polevu
Postup:
Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme změklé máslo, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšleháme. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předem vyhříté trouby na 180°C a pečeme 20 minut. Po upečení necháme vychladnout. Plát potřeme marmeládou a připravenou nádivkou. Nakonec polijeme čokoládovou polevou. Krájíme na malé kostičky.
Čokoládová poleva:
Na 100g čokolády na vaření přidáme: v zimě 100 g másla + 1PL kakaa, v létě 100g Omegy + 1 PL kakaa. Na toto množství, dělat polevu z dvojnásobné dávky.