Ořechový beránek s bílkovou polevou

Suroviny:
90g másla
3 vejce
170g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
60g mletých vlašských ořechů
170g polohrubé mouky
½ sáčku prášku do pečiva
6 lžic mléka
tuk na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Bílková poleva:
2 bílky, 400g moučkového cukru
POSTUP:
Troubu rozehřejte na 200°C. Změklé máslo, žloutky a oba cukry utřete v míse do pěny. Zlehka
přimíchejte mleté ořechy, mouky smíchanou s práškem do pečiva, přilijte mléko a vše rozmíchejte v hladkou hmotu.
V jiné nádobě vyšlehejte z bílků tuhý sníh (až se tvoří špičky) a zlehka vmíchejte do
těsta.
Formu na beránka důkladně vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Těsto nalijte do přední části formy (začněte u hlavy) asi 0,5 cm pod okraj, protože těsto pečením nabude. Přiklopte druhou částí formy, vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 40 minut dozlatova. Před koncem pečení formu opatrně nadzdvihněte a do těsta píchněte špejlí. Po vytažení musí být suchá. Při vyklápění z formy postupujte velmi opatrně - nejdřív sundejte zadní díl, nechte beránka 10 minut vystydnout a poté sundejte přední díl.
Bílková poleva: Bílky třete s cukrem vařečkou v misce tak dlouho, až bude poleva krásně hustá. Hustou polevu pak na beránka natřete a dle vlastní fantazie dozdobte.
Bílkovou polevu můžete nahradit i čokoládovou.