Ořechový beránek s bílkovou polevou


Suroviny:

90g másla

 3 vejce

170g moučkového cukru

1 sáček vanilkového cukru

60g mletých vlašských ořechů

170g polohrubé mouky

½ sáčku prášku do pečiva

6 lžic mléka

tuk na vymazání formy

hrubá mouka na vysypání formy

Bílková poleva:
2 bílky, 400g moučkového cukru

POSTUP:

Troubu rozehřejte na 200°C. Změklé máslo, žloutky a oba cukry utřete v míse do pěny. Zlehka
přimíchejte mleté ořechy, mouky smíchanou s práškem do pečiva, přilijte mléko a vše rozmíchejte v hladkou hmotu.

V jiné nádobě vyšlehejte z bílků tuhý sníh (až se tvoří špičky) a zlehka vmíchejte do
těsta.

Formu na beránka důkladně vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Těsto nalijte do přední části formy (začněte u hlavy) asi 0,5 cm pod okraj, protože těsto pečením nabude. Přiklopte druhou částí formy, vložte do rozehřáté trouby a pečte asi 40 minut dozlatova. Před koncem pečení formu opatrně nadzdvihněte a do těsta píchněte špejlí. Po vytažení musí být suchá. Při vyklápění z formy postupujte velmi opatrně - nejdřív sundejte zadní díl, nechte beránka 10 minut vystydnout a poté sundejte přední díl.

Bílková poleva: Bílky třete s cukrem vařečkou v misce tak dlouho, až bude poleva krásně hustá. Hustou polevu pak na beránka natřete a dle vlastní fantazie dozdobte.

Bílkovou polevu můžete nahradit i čokoládovou.



© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky