Smetanový krém na dort


SUROVINY:

250 g mascarpone

200 g zakysané smetany

250 g smetany ke šlehání 

33%3 lžíce moučkového cukru

vanilkový extrakt

citronový olej (kůra)

želatinový ztužovač za studena Dr. Oetker 

POSTUP:

Mascarpone, zakysanou smetanu a cukr společně vyšlehejte. Přidejte vanilku a citronovou kůru. Zvlášť vyšlehejte smetanu a lehce vmíchejte do směsi. Nakonec si připravte želatinový ztužovač podle návodu, můžete přidat pár kapek citronu. Želatinový ztužovač lehce vmíchejte do smetanové směsi a v případě potřeby můžete přisladit. 

Poznámka:

Dort je dobré sestavit v dortové formě, případně v dortovém ráfku. Na dno formy dejte první dortový plát, lehce pokapejte šťávou z kompotu, poklaďte ovocem a zalijte částí krémů. Přiklopte druhým plátem a postup opakujte. Položte třetí dortový plát a pomažte zbytkem krému. Musíte pracovat rychle, želatinový ztužovač rychle tuhne. Dejte chladit minimálně na 2-3 hodiny do lednice, nejlépe přes noc.Po ztuhnutí objeďte boky formy ostrým slabým nožem a formu (ráfek) pomalu odstraňte. Vyšlehejte 200 ml smetany se lžící moučkového cukru a potřete boky i vršek dort. Doporučuji použít smetanu se 40% tuku nebo Ramu Cremefine ke šlehání. 



© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.