Tvarohový dort Míša


SUROVINY:

Korpus:
4 vejce - zvlášť žloutky a z bílků ušlehat tuhý
sníh
4 PL moučkového cukru
1 PL oleje
4 PL polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
1 PL kakaa

Na krém:
750 g tvarohu
150 - 180 g moučkového cukru ( podle chuti )
200 g másla

Poleva:
60 g čokolády na vaření
50 g másla
1 PL mléka

Postup:

Nejprve připravíme těsto na korpus. Žloutky, cukr a olej vyšleháme do pěny a za stálého šlehání přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Do těsta postupně opatrně zapracujeme sníh, jen tak lehce stěrkou. Na dno dortové formy upevníme pečící papír a vlijeme těsto. Vložíme do trouby rozpálené na 180 C a pečeme cca 15 minut. Můžeme zkusit špejlí.

Formu necháme trochu zchladnout a korpus vyndáme na mřížku, kde ho necháme vychladnout úplně. Pak opatrně sundáme pečící papír a vložíme korpus zpátky do formy.Teď umícháme krém. Rozpuštěné máslo vyšleháme s tvarohy, je lepší přidávat je postupně, a s cukrem podle chuti.
Krém navrstvíme na korpus, trošku s ním poklepeme a stůl. Stěrkou krém urovnáme. A na polevu rozpustíme ve vodní lázni nalámanou čokoládu s máslem a nakonec vmícháme lžíci mléka nebo smetany. Nalijeme na dort a urovnáme. Dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout, nejlépe přes noc, ale minimálně na dvě hodiny. Ještě než čokoláda úplně ztuhne, odkrojte ji kolem dokola nožem nahřátým v horké vodě.
Krájíme také nahřátým nožem.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky