Tvarohový dort s ovocem


SUROVINY:

Brownie základ:

  • 60 g másla
  • 60 g rostlinného oleje
  • 120 g hořké čokolády 55-60%
  • 120 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 60 ml mléka
  • 100 g hladké mouky

POSTUP:

Máslo a čokoládu společně rozpusťte, přidejte olej a cukr a dobře promíchejte. Přendejte do misky, přidejte vejce a mléko, dobře zašlehejte. Nakonec vmíchejte mouku.

Těsto nalijte do dortové formy o průměru 24 cm, jejíž dno jste vyložili papírem na pečení. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů (horní/dolní ohřev) asi 20 minut. Špejlí si ověřte, že je propečené. Nechte ve formě zcela vychladnout.

Tvarohová náplň:

  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 250 g smetany ke šlehání 33%
  • 100 g cukru krupice
  • 2 lžičky Vanilkové pasty Dr. Oetker
  • 5 plátků Plátkové želatiny Dr. Oetker (ca. 8,3 g)

Plátky želatiny namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Tvaroh promíchejte s cukrem a vanilkovou pastou.

Asi třetinu smetany zahřejte a rozpusťte v ní vymačkanou a nabobtnalou želatinu. Přidejte k ní několik lžic tvarohové směsi a dobře promíchejte. Spojte se zbytkem tvarohu. Zbytek smetany ušlehejte do měkkých špiček a opatrně vmíchejte do tvarohové směsi.

Krém naneste na vychladlé brownie ve formě, uhlaďte do roviny a dejte do lednice na několik hodin vychladit.


Ovocná vrstva:

  • čerstvé ovoce – jahody, maliny, borůvky
  • Dortové želé Dr. Oetker – použila jsem čiré

Želé připravte dle návodu na obalu a nechte lehce zchladnout. Čerstvé ovoce poklaďte na vychlazený dort a lžící nebo mašlovačkou opatrně potírejte teplým želé. Dejte vychladit.

Následně odřízněte dort od formy a opatrně vyndejte. Krájejte na jednotlivé porce a podávejte.

© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky