Vaječný koňak


Suroviny:

4 žloutky
75 g cukru
375 g nevařeného salka
250 ml rumu
2 čajové lžičky instantní kávy

Postup:

Odeberte 2 polévkové lžíce rumu a zahřejte jej, rozpusťte v něm kávu a nechte vychladnout. Cukr vsypte do připravené mísy, přidejte žloutky a směs míchejte el. šlehačem až zesvětlá a získá hustě pěnovitou konzistenci. Za stálého míchání přidejte salko, nakonec přimíchejte rum a kávový výtažek.
Hotový likér přelijte do lahve, vydrží v lednici cca 14 dní.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.