Zeleninová polévka s kapáním


SUROVINY:

1/2 menšího květáku

2 brambory

2 mrkve

1/2 pórku

mražený hrášek

2 lžíce másla

2 stroužky nadrobno nasekaného česneku

mletý kmín

sůl,pepř,špetka majoránky,petrželka nebo pažitka na posypání

Kapání:

1 vejce

1 lžíce vody

2 lžíce hladké mouky

sušený libeček, špetka soli

POSTUP:

Mrkev nastrouháme na hrubo, zbylou zeleninu na kousky. Rozpustíme máslo a mrkev, pórek a česnek orestujeme. Po chvíli zalijeme vodou.

Když začne polévka vařit, přidáme květák a brambory. Osolíme, dáme kmín vaříme téměř do měkka. Mezitím uděláme v hrnku kapání. Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek.

Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, a ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky.

Nakonec přisypeme hrášek a polévku už vaříme jen cca 3-5 minut. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na talíři posypeme čerstvými bylinkami.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky