Zeleninová polévka s kapáním


SUROVINY:

1/2 menšího květáku

2 brambory

2 mrkve

1/2 pórku

mražený hrášek

2 lžíce másla

2 stroužky nadrobno nasekaného česneku

mletý kmín

sůl,pepř,špetka majoránky,petrželka nebo pažitka na posypání

Kapání:

1 vejce

1 lžíce vody

2 lžíce hladké mouky

sušený libeček, špetka soli

POSTUP:

Mrkev nastrouháme na hrubo, zbylou zeleninu na kousky. Rozpustíme máslo a mrkev, pórek a česnek orestujeme. Po chvíli zalijeme vodou.

Když začne polévka vařit, přidáme květák a brambory. Osolíme, dáme kmín vaříme téměř do měkka. Mezitím uděláme v hrnku kapání. Připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek.

Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, a ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky.

Nakonec přisypeme hrášek a polévku už vaříme jen cca 3-5 minut. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Na talíři posypeme čerstvými bylinkami.


© 2017 Tajemství máminy kuchyně
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.